Cultura Galega Adiós, ríos; adiós, fontes; adiós, regatos pequenos; adiós, vista dos meus ollos, non sei cando nos veremos. (Rosalía de Castro) Comería a túa alma coma quen come un ovo doce novo, perfecto microcosmos no seu óvalo de nacre. (Estíbaliz Espinosa) Idioma meu, homilde, nidio, popular, labiego, suburbial e mariñeiro, que fas avergoñar ó burgués, ó señorito i o tendeiro. (Manuel María Fernández) Ás veces fáltannos palabras e ás veces sóbrannos, ás veces fáltanos o tempo de dicilas e ás veces pásanos o tempo de calalas. (Baldo Ramos) Os soños cantan coa gorxa xeada, como esclavos fan tocar os tambores. (Manuel Rivas) Mexan sobre nós e temos que dicir que chove. (Castelao) Díxenlle á rula: Pase miña señora! E foise polo medio e medio do outono por entre as bidueiras sobre o río. (Álvaro Cunqueiro)

Gastronomía gallega | Gastronomía de Galicia


En esta sección de Cultura Galega hablaremos de la gastronomía de Galicia. Desde platos conocidos a otros no tan conocidos, os iremos presentando recetas, entrevistas, imagenes y otra serie de cosas aportadas por gente de la tercera edad de Galicia. Hay muchos platos de la gastronomía gallega en los que el paladar disfruta con los sabores que ofrece Galicia. Mariscos de Galicia, carnes gallegas, pescados de Galicia, caldos gallegos, sopas gallegas y muchas cosas más que te trae Cultura Galega, para que tus invitados no paren de felicitarte por lo buen cocinero que eres.


Contamos para este apartado con la colaboración de María Dominguez, que con sus más de 90 años de edad, nos ayudará a aprender y entender como preparaban antes platos tan tradicionales de Galicia como el lacón con grelos, las filloas o las orejas de carnavales.